Terug naar de natuur

Deze kleine gekleurde flesjes zijn gevuld krachtige schatten uit de natuur, de etherische olie die gewonnen wordt uit planten. En hoewel etherische olie al meer dan 5000 jaar geleden gebruikt werd, is het voor velen nog niet bekend wat ze voor mens en dier kunnen betekenen. Tijd om terug naar de natuur te gaan en je leefstijl een gezonde make-over te geven. En de beste keuze om dat te doen, is met de producten van Young Living. Er zijn heel veel verschillende soorten essentiële oliën op de markt, maar de ene olie is de ander niet. Er is erg veel verschil in kwaliteit. De kwaliteit van de olie die uiteindelijk in het flesje en dus bij jou thuis terechtkomt, is van heel veel factoren afhankelijk. Vandaar mijn keuze voor Young Living. Hun oliën zijn van topkwaliteit. Puur natuur, zonder rare toevoegingen. Het allerbeste dat verkrijgbaar is, als je het mij vraagt.

Wat is essentiële olie?

Planten produceren aromatisch stoffen in de vorm van etherische oliën, ofwel essentiële oliën, als onderdeel van hun overlevingsstrategie. En wij als mens kunnen dankbaar gebruikmaken van deze schatten uit de natuur door deze etherische olie aan ons lichaam toe te voegen. We kunnen ze gebruiken op zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. De oliën worden uit de planten gewonnen door stoomdestillatieproces of compressie.

Etherische oliën worden verkregen uit de wortels, schors, bloemen, bladeren, hars etc. en zijn niet vettig, maar vluchtig.

Vettige plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld olijfolie, worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Deze oliën kun je gebruiken als draagolie om de etherische oliën te verdunnen of te vermengen. 

Lichamelijk, mentaal, emotioneel & spiritueel.

De oliën doen op verschillende niveaus hun werk. Zowel op lichamelijk als mentaal, emotioneel en spiritueel vlak zijn er oliën om in te zetten.
En het is ook zo dat elke olie op meerdere niveaus werkt.
Zo is Lemon essential olie bijvoorbeeld een hele goede schoonmaker voor je huid en je lichaam, maar deze kan ook ingezet worden om vrolijker te worden of meer gefocust te kunnen werken.

Van elke olie is een uitgebreide beschrijving met daarin een uitleg van de vele toepassingen. Wanneer je via mij of een teamlid van Bloom Essentials je bestelling plaatst, kunnen wij jou uitgebreid informeren over alle oliën en producten. Als je het leuk vindt om meteen al wat meer te weten te komen over de oliën kun je ook ook gelijk een workshop doen. Jijzelf bent dan gratis deelnemer.

 

Wat is het verschil tussen essentiële olie en etherische olie?

Gebruik

Aromatisch

Met inademen. Bij de Premium Starter Kit krijg je ook een diffuser van hoogwaardig kwaliteit. Diffusen is een hele goede manier om de oliën in de lucht te verspreiden en tot je te nemen. Het ruikt dan niet alleen heel lekker, het doet ook veel goeds.  De diffuser verspreidt de oliën met koud water, waardoor al het goede in de olie aanwezig blijft. Je kunt de oliën ook op je handen smeren en dan je handen over je mond en neus ‘dit heet cuppen’ en het aroma inademen. Direct aan het flesje ruiken kan ook. De kleine geurmoleculen worden in de neusholte waargenomen door zenuwcellen, die vervolgens elektrische prikkels doorgeven aan je hersenen. Dit gaat via het limbisch systeem in je hersenen. Het limbisch systeem is betrokken bij emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen. Op deze manier kun je dus ook ook op emotioneel en mentaal gebied de oliën heel goed om in te zetten.

Via de huid

Via de huid worden de oliën ook vliegensvlug opgenomen in het bloed en op die manier komen de kleine moleculen snel op de plek waar ze hun werking kunnen doen. De moleculen van de oliën zijn zeer klein. Binnen 20 seconden is de olie te vinden in je bloedbaan en in ongeveer 20 minuten heeft de olie elke cel in je lichaam bereikt. Gaaf hee!

Sommige oliën mogen puur gebruikt worden, anderen moeten verdund worden.
Bij lichamelijke ongemakken, kun je de olie daar smeren waar nodig. Heb je een zeer hoofd? Breng het dan bijvoorbeeld aan op je voorhoofd bij je sinussen.  et is ook mogelijk om de oliën te smeren op reflexpunten op de voetzolen. Hoe dit werkt? Onder je voeten bevinden veel reflexpunten. 

Innemen

Omdat de oliën van Young Living zo puur zijn, mag een groot aantal ervan ook ingenomen worden. Bijvoorbeeld via je drinkwater of een zelf te vullen capsule of in gerechten te gebruiken. Young Living heeft een mooie collectie ‘plus’ olien. Deze zijn goedgekeurd door het FDA voor inname.

Oliën van niet-therapeutische kwaliteit mogen nooit worden ingenomen omdat het vermengd kan zijn, synthetisch kan zijn of geen goede kwaliteit heeft. De meeste essentiële oliën op de markt komen van een groothandel en zijn merendeels niet van A-kwaliteit!

Het innemen van oliën moet echter altijd met de nodige voorzichtigheid gebeuren.– Bij aanschaf van de Premium Starter Kit vertellen we welke olien je wel of niet mag innemen.

 

Veelgestelde vragen

Invisible (nietverwijderen)

Wat is het verschil tussen essential oils en etherische oliën?

Er is geen verschil. Essential oils is de Engelse benaming voor etherische oliën. In Nederland wordt ook wel eens de term essentiële olie gebruikt i.p.v. etherische olie. Wel is er een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende aanbieders van de olie.

Hoe snel heb ik mijn bestelling binnen?

Wanneer je je bestelling geplaatst hebt, heb je hem doorgaans binnen één of twee dagen in huis. Young Living heeft tegenwoordig namelijk een distrubutiecentrum in Nederland.

Is de olie ook veilig voor kinderen en baby's?

Veel oliën zijn zonder probleem te gebruiken bij kinderen en baby’s, maar niet allemaal (dit staat aangegeven op het etiket en in de informatie die je van me krijgt bij je aankoop). Aangezien de oliën heel geconcentreerd zijn, is het nodig dat de oliën naar leeftijd worden verdund met een draagolie. Bij je bestelling krijg je een verdunningsrichtlijn, zodat je precies weet hoe te verdunnen.

Hoe weet ik welke olie ik waarvoor kan gebruiken?

Er zijn diverse manieren om jezelf te informeren over de oliën. Sowieso blijft degene via wie jij jouw aankoop doet jouw ‘sponsor’, zodat je altijd iemand hebt bij wie je terecht kunt met je vragen.
Wanneer je via mij een account aanmaakt bij Young Living en een aankoop doet, krijg je toegang tot een uitgebreide online community. Die staat bol van informatie en je kunt er ook je vragen stellen.
Er zijn tevens diverse prachtige boeken verkrijgbaar met uitleg en toepassingsvoorbeelden.
En…… Google is your best friend!

Kan ik de oliën ook voor mijn huisdier gebruiken?

De meeste oliën zijn ook voor dieren in te zetten. Echter gelden voor dieren weer andere richtlijnen en ook een ander verdunningsadvies. In de community vind je informatie over het gebruik bij dieren.

Invisible (nietverwijderen)

Kan ik de oliën van Young Living ook in een winkel kopen?

De olie van Young Living wordt alleen via onafhankelijke distributeurs verkocht. Young Living heeft hier o.a. voor gekozen, omdat er goede uitleg en begeleiding nodig is bij het gebruik van de oliën. Nadat je een kit gekocht hebt, blijft degene via wie jij je oliën gekocht hebt je ‘sponsor’ en je kunt dus altijd met je vragen bij die persoon terecht.

Het kan wel zo zijn dat een distributeur een winkel of salon bezit en de oliën daar ook heeft staan in een display. Daarnaast is er een aantal officiële Young Living winkels verspreid over de wereld. Die zijn veelal te vinden bij of in de hoofdkantoren of in de buurt van één van hun boerderijen.

Je kunt daar als je lid ben van Young Living met jouw lidmaatschapsnummer ook oliën aanschaffen vanuit de winkel.

Wat als ik niet tevreden ben of iets terug wil sturen?

Wij kunen het ons bijna niet voorstellen, maar stel dat je niet tevreden bent, dan heeft Young Living een heel goede return policy.
Zie hier

– Any unopened product within 30 days after shipment for a full refund in the same method of payment of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges).
– Any opened product within 30 days after shipment for a credit on your Young Living account of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges).
– Any opened or unopened product up to 90 days after shipment for a credit on your Young Living account of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges and a 10% handling fee). The credit applied for opened product will be based on the percentage of the product returned. For example if you return 50% of a product, then a credit of 50% (less shipping charges and a 10% handling fee) will be applied to your Young Living account.

Is de olie van Young Living biologisch?

Ja, op elke Young Living boerderij en op de partnerboerderijen wordt alles biologisch geteeld.
Aangezien Young Living wereldwijd hun eigen boerderijen heeft en elk land hun eigen keurmerk heeft, hebben zij ervoor gekozen om geen bio-keurmerk erop te zetten. Daarnaast is het hebben van een keurmerk an sich nog niet eens zo veelzeggend. Er zijn ook merken die wel een keurmerk hebben, maar niet volledig bio zijn bijvoorbeeld. Young Living heeft heel bewust gekozen om niet voor een ‘officieel’ keurmerk te gaan.

Hoe lang zijn de oliën houdbaar?

Wanneer je de olie op een donkere en koele plek bewaart, zijn ze extreem lang houdbaar. Je hoeft ze niet in de koelkast te zetten, maar zet ze niet op een plek waar de zon erop schijnt bijvoorbeeld. Vele oliën zijn oneindig lang houdbaar. De Citrusoliën zijn niet oneindig houdbaar, maar nog steeds erg lang indien bewaard op een koele donkere plek.

Kan/mag ik de oliën ook zelf aanbieden aan klanten in mijn salon/praktijk etc.?

Ja, dat kan zeker! De oliën kunnen een prachtige aanvulling zijn voor jouw klanten. Neem even contact met me op voor meer informatie.